Vljudno vas naprošamo, da pred uporabo naše spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. V kolikor boste nadaljevali z nakupom v spletni trgovini Medora, pomeni da ste seznanjeni in se strinjate s celotnimi splošnimi pogoji poslovanja. Podjetje Medora spletna trgovina, Margareta Višnar s.p., si pridržuje pravico do spremembe pogojev v spletni trgovini Medora. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete pogoje poslovanja.


Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja (v nadaljevanju: Splošni pogoji) spletne trgovine www.medora.si so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, Uradni list RS, št. 98/04). Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev kadarkoli, brez vnaprejšnje najave. Splošne pogoje je kupec vedno dolžan sprejeti pred oddajo naročila v spletni trgovini, ker je to del postopka naročila. Splošni pogoji so vedno na razpolago tudi na sedežu družbe. 

 

Definicije pojmov

Skrbnik in lastnik (v nadaljevanju: skrbnik) spletnega mesta, spletne strani, spletne trgovine, Facebook profila, Instagram profila, domene www.medora.si in pripadajoče elektronske pošte oziroma elektronskih poštnih predalov je Medora spletna trgovina, Margareta Višnar s.p., Senično 7, 4294 Križe.

Spletno mesto predstavlja vsaka stran v okviru naslova www.medora.si.

Uporabnik spletnega mesta je vsaka oseba, ki obišče katerokoli spletno stran na spletnem mestu www.medora.si (v nadaljevanju: uporabnik). 

 

Sprejem splošnih pogojev

Uporabnik je zavezan upoštevati te Splošne pogoje v celoti. Uporabnik z uporabo spletnih strani www.medora.si sprejema te Splošne pogoje in izjavlja, da je z njimi v celoti seznanjen in da se z njimi tudi v celoti strinja. Tako med obiskom spletnih strani skrbnika, kot tudi ob oddaji naročila in v zakonskih rokih ter posebnih rokih navedenih v teh Splošnih pogojih, je uporabnik zavezan spoštovati te Splošne pogoje poslovanja.

 

Cene

Vse cene so izražene v EUR.

Nismo zavezanci za plačilo davka na dodano vrednost, zato cene na spletni strani www.medora.si le-tega ne vsebujejo.

Akcijske ponudbe veljajo do izteka veljavnosti akcije ali do razprodaje zalog.

Vse cene na spletni strani veljajo v trenutku oddaje naročila in ne vsebujejo stroškov dostave, pakiranja in stroškov plačila po povzetju, razen, če na spletni strani ni izrecno drugače navedeno. Morebitni stroški dostave, pakiranja ter plačila po povzetju so ob nakupu navedeni posebej.

Skrbnik si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

 

Oddaja naročila

Nakupovanje v naši spletni trgovini je enostavno in uporabniku prijazno. Želeni izdelek v košarico dodate s klikom na gumb "Dodaj v košarico". Ob tem se v desnem zgornjem delu spletne strani sproti osveži število izdelkov v simbolu košarice. Ko imate v košarici vse želene izdelke in želite zaključiti naročilo, enostavno kliknete na košarico na vrhu strani.

Klik vas pripelje na blagajno, kjer vidite celoten povzetek svoje košarice. V tem koraku izberete način plačila, vnesete morebitno promocijsko kodo, svoje podatke, telefonsko številko in elektronski naslov. Hkrati bodo k skupnemu znesku prišteti tudi morebitni drugi stroški (poštnina, strošek plačila po povzetju, ...).

Za zaključek naročila kliknete na gumb "Naročilo z obveznostjo plačila". S tem se strinjate s temi Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine in obveznostjo plačila za pravkar oddano naročilo.

Če imate kakršnakoli vprašanja ali potrebujete pomoč, smo vam na voljo preko telefona v času, ki je zapisan na spletni strani. V primeru, da v času klica ne moremo odgovoriti na vaš klic, vas bomo znotraj navedenega časa klic vrnili. Elektronsko pošto nam na naslov: info@medora.si lahko pošljete kadarkoli, odgovorili pa vam bomo najkasneje naslednji delovni dan.

V primeru kontakta preko Facebook in/ali Instagram profila ne moremo garantirati za odgovor najkasneje naslednji delovni dan.

 

Potrditev naročila

Po zaključku naročila sistem spletne trgovine pošlje kupcu potrditveno sporočilo po elektronski pošti na elektronski naslov, ki ga je kupec navedel pred oddajo naročila. V primeru, da kupec napiše napačen ali neveljaven elektronski naslov in potrditvenega sporočila ne prejme, naj nas kontaktira po telefonu na številko, ki je navedena na spletni strani in le v času, ki je prav tako naveden na spletni strani. Elektronsko sporočilo lahko sistem na strani naslovnika prerazporedi v mape kot so: 'Neželena sporočila', 'SPAM', …, zato kupcu predlagamo, da pred klicem pregleda tudi take mape v svojem elektronskem predalu.

 

Naročilo

Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku skrbnika in je kupcu dosegljivo na sedežu podjetja do datuma pošiljanja naročenih artiklov. Kupec ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s temi Splošnimi pogoji spletne trgovine www.medora.si in da se z njimi tudi v celoti strinja. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v slikovnem delu, besedilu in pri cenah. Za morebitne napake se vam opravičujemo. Slike pri nekaterih izdelkih so lahko simbolične.

 

Cenik, plačila in stroški dostave

Plačila v spletni trgovini Medora so mogoča na naslednje načine:

  • Plačilo preko sistema Paypal.
  • Plačilo s kreditno kartico (Mastercard, Visa, American Express) - Stripe.
  • Plačilo po predračunu.
    Vsi podatki za izvedbo plačila po predračunu so navedeni v potrditvenem sporočilu, ki ga po elektronski pošti pošljemo na elektronski naslov, ki ga je kupec navedel pred oddajo naročila. Kupec plačilo izvede preko spletne banke ali UPN obrazca. Za datum plačila velja datum, ko sredstva prejmemo na naš transakcijski račun. 

Obvezni podatki pri izvedbi plačila po predračunu so:

Ime in priimek ter naslov, ki ga je kupec navedel pri naročilu;

Referenca: SI 00 in sklicna številka predračuna (lahko le zadnjih pet številk).

Naši podatki za nakazilo:

IBAN: SI56 0400 0028 0690 296

BANKA: NOVA KBM

Naziv : Medora spletna trgovina, Margareta Višnar s.p.

Koda namena: OTHR

Referenca: SI 00 sklicna številka predračuna (lahko le zadnjih pet številk).

V primeru, da naročnik ni plačal naročila, lahko podjetje odstopi od pogodbe po roku, ki je naveden na pogojih plačila.

V primeru, da kupec naročenega ni prevzel je ob morebitnem novem naročilu dolžan plačati naročene izdelke vnaprej, skupaj s poštnino za ne prevzete in novo naročene izdelke.

Medora spletna trgovina, Margareta Višnar s.p. in medora.si. ne odgovarja za morebitne napake (slovnične, tipkarske in druge) v povezavi s ceno artiklov. V primeru morebitnih napak, bo stranka obveščena.

Popusti in kuponi se med seboj ne seštevajo, razen v primeru, ko je navedeno drugače!

 

Varnost nakupa

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

 

Odprema blaga

Vsi artikli v spletni trgovini Medora bodo odpremljeni v okvirno 5-7 delovnih dneh od dneva plačila predračuna v primeru plačila po predračunu oz. od dneva plačila preko Paypala oz. plačila s plačilnimi karticami (Stripe).

 

Cena poštnine z dostavno službo GLS znaša 3.99 EUR (ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila). Stroški dostave so zaračunani in navedeni na naročilu in računu za izdano blago in jih poravnate skupaj z zneskom naročila.

Reklamacije izdelkov

Reševanje reklamacij in zahtevki iz naslova garancije ali stvarne napake se rešujejo v skladu z veljavno zakonodajo ter v skladu s Pogoji nakupa blaga in storitev.

Blago, ki ga prejmete, preglejte takoj ter morebitne napake/poškodbe sporočite v roku osmih delovnih (8) dni od prejetja paketa. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Reklamacije artiklov z obstoječo napako uporabniki sporočijo ponudniku na e-mail info@medora.si ali po telefonu na 051 296 265

 

Vračilo izdelkov

V skladu z določbo 43.č člena ZVPot ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 (štirinajstih) dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem potrošnika bremenijo stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona (stroški neposrednega vračila blaga).

V primeru odstopa od pogodbe podjetje najpozneje v 14 (štirinajstih) dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila za vrnjene artikle v skladu s temi Splošnimi pogoji. Predmet vračila niso dodatni stroški, ki jih je kupec plačal ob naročilu.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen, če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če podjetje zaradi tega ne nosi nobenih dodatnih stroškov. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen, če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopil od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v roku 14 (štirinajstih) dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 (štirinajst) dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanje blaga.

Izdelek, ki ga potrošnik vrača, mora biti nerabljen, nepoškodovan, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. Blago ne sme biti nošeno, poškodobano, prano ali kakorkoli prirejeno osebnim potrebam. V kolikor je blago poškodovano, umazano, brez originalne embalaže ali so vidni sledovi uporabe (v notranjosti ali zunanjosti artikla), si ponudnik pridržuje pravico, da vračilo zavrne.

Po vračilu blaga bo ponudnik najkasneje v roku 14 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe na potrošnikov TRR nakazal vračilo, torej kupnino vrnjenega izdelka oz. izdelkov, ponudnik ni dolžan vrniti stroškov, ki so nastali zaradi pošiljanja. Potrošnik se lahko odloči tudi za zamenjavo in izbere drug izdelek, a mora o tem obvestiti ponudnika hkrati z vračilom blaga.

Izdelkov, narejenih po meri, po želji kupca, ni mogoče vrniti ali zamenjati, ravno tako ni mogoče vrniti personaliziranih izdelkov (z imenom otroka) v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) o sklepanju pogodb na daljavo blaga.

Vrnjeno blago potrošnik pošlje na naš naslov:

Medora spletna trgovina, Margareta Višnar s.p.,
Senično 7,
4294 Križe

 

Varovanje podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Z vpisom podatkov v spletni trgovini www.medora.si dovoljujete, da podjetje Medora spletna trgovina, Margareta Višnar s.p., z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje Medora spletna trgovina, Margareta Višnar s.p., zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh od zahteve trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Medora, Margareta Višnar s.p.
Senično 7
4294 Križe

E.: info@medora.si
T.: 051 296 265 

Sledi nam

Ocenite to stran
menu
Hitra košarica0
Trenutno ni produktov v košarici
Nadaljuj z nakupovanjem
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram